Worpress Tema İsmi Değiştirme

27 Mart 2013 Çarşamba tarihinde yazılmıştır.


Wordpress konusunda ayrıntılı makalelerle yine birlikteyiz. Şimdi wrodpress tabanlı sitelerde kullanılan temanın ismini değiştirmeyi açıklıycaz.
Birkaç dakika içinde yapabileceğiniz bu işlem ile herkesin kullandığı standart tema isimlerinden kurtulmuş olacaksınız ve kendi adınızı kullanarak bir tema elde etmiş olacaksınız.
Temanın Adını Değiştirme:
Öncelikle sitenizin admin paneline giriş yaparak adını değiştireceğiniz tema dışında bir temaya geçmeniz gerekiyor. Default tema olabilir mesela.
Yeni temaya geçiş yaptıktan sonra FTP programı aracılığıyla yada CPanel – Plesk panel üzerinden sitenizin tema dosyalarına ulaşmanız gerekiyor.
İsmini değiştirmek istediğiniz tema dosyasının üzerinde iken Rename yada İsmini Değiştir seçeneklerinden birisini kullanarak belirlediğiniz Tema Adını yazıyorsunuz.
Sonrasında tema dosyası içerisine girerek orada bulunan Style.css dosyasını buluyorsunuz.
Style.css dosyasının içerisini açmanız ve kodları görmeniz gerekiyor. Dilerseniz bu işlemi dosyayı bilgisayara indirerek, dilerseniz de indirmeden program üzerinden yapabilirsiniz.
Açılan style.css dosyasının en üstünde birkaç bilgi var. Tema adı, Adresi, Yapımcısı vs. tema adı kısmına temaya verdiğiniz adı aynen yazıyorsunuz. Diğer kısımları dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Tema adı verirken kesinlikle Türkçe Karakter kullanmıyoruz. “Coşkun” yazacaksak “coskun” yazıyoruz. “İstanbul” yazmak yerine “Istanbul” ya da “istanbul” yazıyoruz.
Eğer üst kısımda bilgi yeri yoksa aşağıdaki örnek şablonu kullanabilirsiniz.
Örnek şablon şu şekilde olacaktır.
/*
Theme Name: tema ismi buraya
Theme URI: http://siteniz.com
Description: temanın açıklaması
Version: buraya tema versiyonu yazılacak v1
Author: tema yapımcısı “sablonmix” gibi
Tags: buraya etiketler yazılacak virgül ile ayırın
*/

Yukarıdaki kısmı da düzenledikten sonra FTP aracılığı ile düzenlenen belgeyi tema klasörünün içine tekrar atıyoruz. Masa üstünde düzenleme yapmadıysak sorun yok. Kaydetmemiz yeterli.
Sonrasında Admin sayfasına giderek artık yeni adına kavuşmuş temamızı aktif hale getirebiliriz.
Bunun dışında pek bir sorun yaşanmayacaktır. Tema içerisinde temaya ait linkler vb. bağlantılar olabilir. Onları da deneme yanılma yoluyla silebilir ve değiştirebilirsiniz.
İşlemleri yapmadan önce temanızın bir yedeğini alabilirsiniz. Ancak kodlarla fazla oynama olmayacağı için sorun olmayacaktır.
Üst kısımda yani style.css sayfasının üst kısmında düzenleme yaparken bir şeyler silmemeniz sizin açınızdan iyi olacaktır.

Worpress Tema İsmi Değiştirme için “0 yorum” bulunmaktadır.