Wordpress Footer Düzenleme

27 Mart 2013 Çarşamba tarihinde yazılmıştır.



Wordpress temaları indirdiğinizde, reklam amaçlı footer'ın linklerle dolu olduğunu göreceksiniz. Dışarıya link vermemek amacıyla bu alanda bir temizliğe ihtiyacımız olacak.
Sitelerde Emeğe Saygı çerçevesinde Worpress ve Tema Yapımcısının linklerini silmememizi öneriyoruz. Ancak onların dışında konulan birçok yan linkleri kaldırmanız sizin ve sitenizin yararına olacaktır.
Footer alanını düzenlemek için öncelikle FTP ya da Cpanel üzerinden Sitenizin bilgilerine ulaşmalısınız. Temalar bölümünde bulunan Temanızın dosyasının içerisinde bulunan Footer.php isimli dosyaya geçici olarak 100 olarak izinlerini yenilemelisiniz. İşimiz bitince eski haline alacağız tekrar.
Sonrasında Wp-Admin panelinden giriş yaparak Görünüm kısmından Editör seçeneğini seçiyoruz. Açılan sayfada çeşitli kodlar göreceksiniz. Hemen sağ kısımda ise bir liste. O liste içerisinde Alt Kısım (Footer.php) yazılı dosyaya tıklayarak açılmasını sağlıyoruz.

Bu sitemizin en altta kalan kısmı. O sebeple dikkatli olmalıyız.Genelde dosyası içerisine eklenmiş olarak Linkler ve Açıklamalar kısmı çıkacaktır karşınıza. Bu noktada bu linkleri düzenleyerek sitemizin alt kısmını ayarlayabiliriz.
Ancak kodların kilitli olması ihtimaline karşı bir yedek alın. Sonrasında site hata verirse FTP üzerinden yedek footer.php dosyasını siteye atarsınız.
Verilen hataya göre bir çözüm üretmemiz mümkündür. Örneğin eğer footer.php kısmındaki linkler kodlanmamış durumda ancak değişiklik yapınca hata veriyorsa Header.php ve Function.php dosyalarında bulunan kodları silmeniz gerekecektir.
Bu kodları silince sitenizi footer alanı ile oynamaya yapabilirsiniz. Zaten bu bölümlere girince sayı ve harflerin anlamsız dizilişlerinden silinecek şifrenin ne olduğunu rahatlıkla görebileceksiniz.

Wordpress Footer Düzenleme için “0 yorum” bulunmaktadır.