Wordpress Akismet Eklentisi ile Spam Engeli

27 Mart 2013 Çarşamba tarihinde yazılmıştır.


Worpress siteyi yeni kurduğunuzda, eklentiler içerisinde akismet diye birşey vardır. Çoğu kişinin ne işe yaradığını bilmediği bu eklenti, aslında sağlıklı bir site için olmazsa olmazlardandır.
Aslında ilk etapta pek işe yaramayan bir eklenti gibi duru ancak sitenin ilerleyen dönemlerinde sitenize akın akın spam yorumlar gelmeye başlayınca bir anlamda kurtarıcınız halini alır.
Spam yorumlardan korunmak için Akismet eklentisini aktifleştirmeniz ve bir API kodu alarak girmeniz gerekmektedir.

Eklentinin bulunduğu kısımda size API kodu almanız için bir link verilmiş durumda zaten. O linke tıkladığınızda yeni bir web sayfası açılacaktır.
O bölümde bulunan formu doldurarak API Numarasının Mail adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

Akismet sistemi normalde 1 site için ücretsiz hizmet verirken, çoklu site seçimi yapmak isterseniz bu sefer sizden para talep etmektedir. O sebeple size önerim birden fazla siteniz varsa hepsi için farklı mail adresleri ile Akismet API kodu almanızdır.
Aldığınız Akismet API kodunu daha sonra eklentiler kısmından Akismet sekmesindeki Ayarlar kısmını kullanarak ekleyebilirsiniz.
Kodu ekledikten sonra alt kısımda çıkan açıklamalardan dilediklerinizi seçebilirsiniz.
Bu seçenekler sayesinde Spam yorumları kontrol etmek için saklayabilir, direkt sildirebilirsiniz.
Unutmayın ki Akismet birçok Spam yorumu görmektedir. Ancak bazen aralarda kaçanlar olabilir. Onlarda sizin elinizden öperler.

Wordpress Akismet Eklentisi ile Spam Engeli için “0 yorum” bulunmaktadır.