Facebook ücretsiz telefon görüşmesi

4 Nisan 2013 Perşembe tarihinde yazılmıştır.





Facebook’un bu yılın başlarından itibaren Kanada ve ABD’de sunduğu, yakın zamanda Avrupa’da faaliyete geçirilmeye başlanan ücretsiz telefon görüşme servisi nihayet Türkiye’deki Facebook kullanıcıları tarafından da kullanılmaya başlandı. Facebook veya Facebook Messenger’ın iOS veya Android uygulamaları aracılığıyla sosyal ağ üzerindeki arkadaşlarınızı ücretsiz olarak arayabilirsiniz.


Facebook uygulaması üzerinden bir arkadaşınızı ücretsiz olarak aramak için onun Facebook profil sayfasını açın. Profil resmi ve temel bilgilerin yer aldığı alanın hemen altında yer alan “Mesaj Gönder” butonuna dokunun. Karşınıza bir sohbet penceresi çıkacak ve bu sohbet penceresinin sağ üst köşesinde “i” şeklinde bir buton yer alacak. Bu butona da dokunduğunuzda karşınıza arkadaşınızın iletişim bilgileri çıkacak. Eğer aramak istediğiniz arkadaşınız ücretsiz aramaları almak için müsaitse, “Ücretsiz Arama” butonu dokunulabilir olacak. Bu butona dokunarak karşı tarafı arayabilirsiniz.
Bundan sonrası normal bir telefon görüşmesinden çok farksız değil. Siz aradığınızda karşı tarafın ekranında normal bir telefon uygulamasında olduğu gibi bir çağrı ekranı çıkacak. Arka planda sizin Facebook profil fotoğrafınız yer alırken çağrı kabul etme, reddetme gibi düğmeler de ekranda yer alıyor. Ses kalitesi fena sayılmaz, normal bir telefon görüşmesinden daha kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak Skype veya son zamanlarda çeşitli mobil operatörlerin sunduğu HD Voice’den daha düşük kaliteli bir ses çıkışı sunuluyor. Karşı tarafın sesi çok az bir gecikmeyle geliyor, bunu da belirtmek gerek.
Ücretsiz görüşmeler Facebook Messenger üzerinden de sunuluyor. Facebook Messenger uygulamasında da yukarıda belirttiğimiz adımlar geçerli. Zaten Facebook Messenger uygulaması Facebook’un ana uygulamasında yer alan mesajlaşma bölümüyle aynı nitelikleri taşıyor.
Facebook üzerinden ücretsiz telefon görüşmeleri Wi-Fi ve 3G üzerinden gerçekleştiriliyor. Her ne kadar görüşme ücreti alınmasa da, özellikle 3G üzerinden gerçekleştirilecek görüşmelerde veri ücretlerinin uygulanacağını veya görüşme sırasında oluşan ses trafiğinin veri paketinizden düşüleceğini belirtelim.

1 yorum: