Yahoo Uygulamasını Satın Aldı Milyoner Oldu

27 Mart 2013 Çarşamba tarihinde yazılmıştır.


İngiltere'de yaşayan bir genç, kendi yazdığı uygulamayı internet devi Yahoo'ya satarak dünyanın en genç milyonerlerinden biri olmayı başardı
. 17 yaşındaki Nick D'Aloisio, 'Summly' adlı uygulamasını Yahoo'ya onlarca milyon sterline satarak dünyanın 'kendi başına zengin olan en genç' listesine adını yazdırmayı başardı.

Satışın ayrıntıları konusunda her iki taraf da bilgi vermekten kaçınırken, otoriteler uygulamaya 20 ila 40 milyon Sterlin arasında değer biçiyor. Uygulama, önde gelen medya kuruluşlarının haber metinlerini kısaltıp özetleyerek farklı bir formatta kullanıcılarının hizmetine sunuyor.

Yahoo tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın erişime kapatılacağı, ancak özelliklerinin Yahoo'nun mobil ürünlerinde kullanılacağı belirtildi. Yahoo'da D'Aloisio'ya bir iş verildiği de belirtilirken, 17 yaşındaki gencin Yahoo''nun Londra'daki ofisinde görev yapmaya başlayacağı kaydedildi.

Yahoo'nun üst düzey yöneticisi Adam Cahan, Summly teknolojisinin haberlere ilgiyi artırmak için yeni yöntemler ortaya koyduğuna dikkat çekerek, "Bu uygulama, bilgiye hareket halindeyken ulaşan yeni nesle hitap edebilir." diye konuştu.

Yahoo Uygulamasını Satın Aldı Milyoner Oldu için “0 yorum” bulunmaktadır.