Wordpress Yazıları Zamanlama

26 Mart 2013 Salı tarihinde yazılmıştır.


Blog sitelerinin Google gibi sitelerin gözünde değerli hale getirmek için özgün ve güncel yazılar oldukça önemlidir. Her 2 ayda 1 yazı yazılan bir blog, google'ın gözünde pek değerli olmaz Bu durum haliyle ziyaretçi sayısına doğrudan etki eder. Güncel olmayan site sıralamalarda üst sıralara çıkamaz, arama motorlarından siteye girebilecek ziyaretçiler siteyi bulamazlar ve giremezler.


» İlk olarak sitenizin admin paneline giriş yapın ve giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan yazılar kısmına bir kez tıklayın, alt menüleri açılsın.

» Yazılar bölümüne tıklar tıklamaz alt menüler açılacak. Bu alt menüler; “Düzenle” ve “Yeni Ekle” menüleri olacak. Buradan herhangi bir yazıyı zamanlayacaksanız düzenle’ye, yeni bir yazı yazacaksanız yeni ekle butonuna basacaksınız.

» İstediğiniz sayfaya girdikten sonra karşınıza çıkan yeni yazı bölümünü doldurun ve herşey bittikten sonra direk olarak “Yayımla” butonuna tıklamayın. Onun öncesinde yazının ne zaman yayınlanacağını belirtmemiz gerekiyor. Bunun sağ üst kısımda bulunan kutucuğun, 3. şıkkına yani “Hemen Yayınla” bölümünün yanındaki “Düzenle” linkine tıklayın.

» Ajax olarak açılan alt bölümde, yazınızın ne zamana ayarlanacağını belirteceksiniz. Belirttikten sonra Tamam’a tıklayın ve aşağıdaki yazı yayımlama bölümünün olduğu yere gelen “Zamanla” butonuna tıklayarak işlemi bitirin.

1 yorum: