Twitter'da organik takipçi arttırma yöntemleri

25 Mart 2013 Pazartesi tarihinde yazılmıştır.

Pek çok twitter kullanıcısı takipçi sayısını arttırmak, daha geniş bir kitleye paylaşımlarını ve fikirlerini duyurmak istiyor. Peki bunun için neler yapmalı, hangi stratejiler uygulanmalı bu yazımda buna değineceğim. Sizlere organik takipçi kazanma formüllerini paylaşacağım.


  1. Twitter'da birinci altın kural kendiniz olun asla ve asla birilerinin hoşuna gitsin veya birkaç takipçi kazanabilirim umuduyla kendinizi başkalaştırmayın değişmeyin, kendinizi olduğunuzdan farklı göstermeye çalışmayın. Buna bir örnek vermem gerekirse galatasaylı olmadığınız halde, galatasaray taraftarı gibi görünüp galatasaraylı taraftar toplamaya kalkmayın, aynı şey siyasi partiler için de geçerli  mensubu olmadığınız halde bir siyasi parti taraftarı gibi görünüp takipçi toplamaya kalkmayın. Aksi halde Galatasaray futbol takımını tutmayıp galatasaraylı gibi görünüp binlerce takipçi kazandınız diyelim  fakat bir gün takipçilerinizi bu yolla kazandığınızı bir an unuttunuz ve fenerbahçe galatasaraya bir maçta gol attı bu durumda sizde büyük sevinç yarattı, bu sevincinizi de twitter hesabınızdan anında paylaştınız işte tam bu noktada kendiniz olmamanın cezasını ağır ödersiniz. takipçileriniz basarlar şikayeti twitter yönetimine ve yüzlerce şikayet alan twitter otomatikman sizin hesabınızı iptal eder veya askıya alır. 
  2. Twitter'da İlginç olun insanları şaşırtın. Çünki birbirine benzeyen bir milyar insanın buluştuğu bir sosyal medya topluluğudur twitter. Eğer diğerlerinden farklı bir tavır sergilemezsenin insanlar sizin varlığını hissetseler de sizi takip etmeyebilirler. Çünki twitter kullanıcıları twitter'da her gördükleri kullanıcıyı takip etmezler. Onda bir farklılık ve küçük bir heyecan ararlar sizin ilgiç olmanız twitter kullanan pek çok insanı heyecanlandırmaya yetecektir. Buna inanın.
  3. Twitter'da İletişime ve sohbete açık olun twitter kullanan diğer twitter kullanıcaları sizinle ileşim kurmak isterse onlara cevap verin. Gelen mesajlarınızı mutlaka belli aralıklarla kontrol edin önemli bir mesajı kaçırmış olmamanız için belkide o mesajların içinde yüzbinlerce takipçisi bulunan biri olabilir, eğer ileşimi doğru kurarsanız onun sizin takipçiniz olarak kalmasını sağlayabilirsiniz. ve sadece bu bile yılda birkaç bin takipçi kazanmanıza neden olabilir. Twitter'da da iletişim daha pek çok sosyal platformda olduğu gibi kişiye özel gönderilen mesajlar değil. Twitter'da tweet denilen paylaşımlarla takipçiniz olamayan kişilere de ulaşma ve ileşime geçme şansınız var siz twetlerinizle takipçiniz olamayan kullanıcılara 140 karekterden oluşan yazılarınızı ulaştırabildiğiniz gibi takipçisi olmadığınız insanları da tweetleri aracılığıyla keşfedebilmekteniz bunun için twitter arama motoru ve twitter gündemini kullanıp belirli konularda anlık paylaşımları görme şansınızla yeni insanlar keşfedip onları takip edersiniz insanlarda sizi bu şekilde bulur ve takip eder. Diğer twetter kullanıcılarının tweetlerine yanıt verdiğinizde onlarla iletişim kurduğunuzda onlarda sizinle iletişim kuracaktır. Takip ettiğiniz kişileri sizinle iletişim kuran ve tweetlerinize yanıt verenlerden seçiniz böyle olunca birbirine bağlı bir iletişim ağı kurmuş sayılacak ve çok daha fazla kitleye ulaşacaksınız.
  4. Twitter'da Önemli ve etkili insanları takip edin onların da sizi takip etme şansınız var. Takip ettiğiniz kişileri itina ile seçin. Sıradan bir hesabı takip etmeyi seçmeyin.
  5. Twitter'da Tweetlerinizi insanların retweet edip foworilere ekleyecekleri şekilde oluşturun. Birilerinin hoşuna gidecek ve kendinizin de beğendiği bir fikri bir düşünceyi paylaşın. 140 Karekter sınırınız var fakat siz asla 140 karekteri doldurmayın 120 veya 130 arası karekter kullanmaya özen gösterin. Rtweet mesajlarınızı 140 karekterden az yazarsanız insanların sizin paylaşımlarınızı paylaşmasını kolaylamış olursunuz. İnsanlar twitterda bir paylaşıma yanıt verdiğinde o paylaşımın yazısı ile birlikte kendi kullanıcı adı yazının önüne eklenir, eğer siz tam 140 karekter ile paylaşımınızı yaptıysanız yanıt veren kişinin twitter kullanıcı adı önüne eklendiğinden dolayı sizin mesajınızın sonundan kesinti yapılır yazınız yanıt veren diğer twitter kullanıcısının duvarına eksik gider.
  6. TWİTTER'DA RETWEET EDİN sizin takip ettiğiniz kişilerin mesajlarını twitterda sizi takip eden kişlerin mesajlarını gündem hakkında konuşan önemli insanların mesajlarını retweet edin. Örneğin haberleri taze bir haberi retwet etmek size takipçi kazandırabilir.
  7. Twitter'da Sorular sorun insanların cevap vermesini bekleyin. İnsanların sorduğu sorulara yanıt verin.
  8. Twitter'da Her gün tweet yazmaya çalışın 20 tweeti geçmemeye dikkat edin
  9. Twitter'da #KULLANIN # (Hashtag) ile Twitter arama motorunda arama yapıp, belli konularda insanların neler yazdığını ne konuştuğunu görebilirsiniz. Bu şekilde siz de çeşitli fikirler edinebilir, neler hakkında yazabileceğinizi gözlemleyebilirsiniz. Çok fazla sayıda takipçi sahibi olmak için, nitelikli bir içeriğiniz olması çok önemli.
  10. Twitter'da Takipçilerinizi ziyaret edip ne konuştuklarını ne paylaştıklarını izleyin onları tanıyın ve gerçekten sizde onları takip etmek istiyormusunuz bunu bir düşünün.
  11. Twitter'da takip ettiğiniz insanları değiştirin, Twitter'da takip ettiğiniz kişiyi sonsuza kadar takip etmek zorunda degilsiniz , eğer birini takip ediyorsanız ve o sizi takip etmiyorsa onu hiç düşünmeden de takip etmekten vazgeçebilir ve başka birini takip etmeyi deneyebilirsiz.
  12. Twitter'da Takipçilerinize otomatik mesaj gönderip spam havası yaratmayın. Bu durum twitter'da pek çok insanın hoşuna gitmez.
  13. Önemli olan çok takipçiniz olması değil, önemli olan gerçekten size değer veren kişilerin sizi takip etmesi. Ben twitter'da 300 bin takipçisi olan ve tweetlerine hiç yanıt verilmemiş, hiç bir tweeti foworilere eklenmemiş pek çok kullanıcı gördüm. 10 bin takipçisi olup ta sadece bir tweetine beşyüz yanıt alan 300 fowori alan insanları da gördüm.

1 yorum: